Начало » Видеа » Технологии » „Хората не са ни нужни вече“
Роботи, автоматизиран труд и други неща.

За пореден път засягаме темата за роботиката и автоматизацията на нашия свят, това е една от най-важните теми на нашия век и… все повече ще се сблъскваме точно с това.

Машината не се нуждае от храна или вода и не се уморява. В повечето случаи ѝ трябва ток и разбира се някой да я конфигурира.

Автоматични програми търгуват на стоковата борса, играят игри (и ни смазват от бой 🙂 ), чистят сгради, продават самолетни билети, правят анализи, работят в мините… всичко.

Интересното е колко малко разбираме за виртуалните машини, моята работа е да автоматизирам процеси в софтуерни проекти, обожавам работата си, но определено повечето неща, които са вършени на ръка преди години вече се изпълняват от автоматични програми (скриптове), инструментите които се появиха са ужасно много, но това е друга тема.

Все повече автоматизираме света около нас – ефективно е, печелившо и определено работи много добре… Но какво за нас, хората, ах горките ние, заплахата е голяма, не се лъжете, ужасно много професии са застрашени от нарастващата нужда и интеграция на автоматизация в обществото и това все повече и повече ще расте.

Колкото и страшно да ни звучи, без машините няма как да имаме изобилието на което се радваме (е не всички разбира се).

Да не забравяме, че няма значение дали автоматизацията е лошо или добро нещо, тя е неизбежна част от нашето минало, настояще и бъдеще.

Истината е, че това се случва, хората не разбираме природата на експоненциалността, не разбираме колко бързо се случват нещата и да, всичко ще става все по-бързо, затова пригответе се, CGP Grey ще ни помогне да понавлезем в темата с това страхотно видео.

Приятно Гледане!

Имаме и видео на тема „Роботите заслужават ли права“ на Kurzgesagt тук

Още по темата в Wikipedia:
„Хората не са ни нужни вече“
5 (100%) 1 гласа

CGP Grey

CGP Grey

Остроумни и интересни образователни, технологични, и любопитни видеа. CGP Grey е любим YouTube канал на милиони хора по света (включително и на нашия редактор)

Виж всички видеа