Гледайте още видеа от следните колекции:

Последно

Enlight.bg е сайт-колекция от образователни клипове, внимателно подбрани за малки и големи. Видеата, които публикуваме са от най-добрите и реномирани канали в YouTube.

Старателният ни екип поддържа сайтът, а също така и допринасяме за видеата, като пишем субтитри.

➡️ За Enlight.bg

Ако желате да ни подкрепите, можете да го направите в
Patreon  – линк👇

Също така, можете да се присъедините към нашат общност в
Discord – линк👇

А дали не трябва да почнем да мислим за това да добавим 10000 години към календара...

Истината е, че човекът съществува от милиони години в природата, но това не може да се каже за текущата цивилизация. Най-ранните ни открития по отношение на цивилизация са в Гьобекли Тепе (Турция, линкът е под статията) и те са датирани… на 12000 години. Реално, предполага се, че хората, построили колосалния монумент са изграждали общество доста преди това, но самото откритие е от края на ледниковата епоха.

Това откритие вече разтърси света, защото е двойно по-старо от предишните ни открития, че Шумерите са най-старата цивилизация на света, преди 6000 години.

Математически е лесно да стигнем до извода, че това са Шумерите за самите Шумери.

Това е причината и Kurzgesagt да печатат страхотно илюстриран календар за 12020-та,  поредицата от календари се нарича – Календар На Ерата на Човека.

Можете да си го закупите от сайтa им ➡️ тук

Приятно гледане!

Още по темата в Wikipedia:
Kurzgesagt - In a Nutshell

Kurzgesagt - In a Nutshell

Видеа, които обясняват всичко с оптимистичен нихилизъм, за малки и големи. Малък екип от талантливи дизайнери, който искат да направят науката красива... защото тя е.

Виж всички видеа