Гледайте още видеа от следните колекции:

Последно

Enlight.bg е сайт-колекция от образователни клипове, внимателно подбрани за малки и големи. Видеата, които публикуваме са от най-добрите и реномирани канали в YouTube.

Старателният ни екип поддържа сайтът, а също така и допринасяме за видеата, като пишем субтитри.

➡️ За Enlight.bg

Ако желате да ни подкрепите, можете да го направите в
Patreon  – линк👇

Също така, можете да се присъедините към нашат общност в
Discord – линк👇

Защо трябва да ни пука за доброто на другите по света, така или иначе?

Много често ни се случва да чуваме „Абе това е на другия край на Света, защо да ми пука“… подобни становища са от онези за мен поне са от плашещ характер.

Основата на напредъка на обществото и цивилизацията винаги е била колективните ни усилия. Има и нещо друго, планетата на която живеем е само една и я споделяме, но за да схванем ефектът от взаимосвързаността, на нас ни трябва малко повече образованост и възможност да мислим в перспектива.

Корелацията между системите – екологични, географски, културни не могат да нямат ефект една върху друга, защото са част от една по-голяма система, Земята.

Стигаме до феноменът за Егоистичния Алтруизъм, или как това да помогнем на другите може да има добър ефект върху нашия живот. Няма да разглеждаме егоцентричната мутация на психиката, свързана с комплекси, говорим за наистина желаниято да съжителстваме и да съществуваме в по-добра среда, с по-добри хора около нас. Kurzgesagt, обръщат внимание на този феномен, защото той е едно от най-важните явления на този свят.

Не мога да съм напълно добре, ако другите страдат…

Щастието е споделено и не забравяйте всички живеем заедно, всички влияем на Света и всички заедно можем да го направим по-добро място за нас… и за другите, и от там – те за нас.

Приятно гледане!

Още по темата в Wikipedia:
Kurzgesagt - In a Nutshell

Kurzgesagt - In a Nutshell

Видеа, които обясняват всичко с оптимистичен нихилизъм, за малки и големи. Малък екип от талантливи дизайнери, който искат да направят науката красива... защото тя е.

Виж всички видеа