Гледайте още видеа от следните колекции:

Последно

Enlight.bg е сайт-колекция от образователни клипове, внимателно подбрани за малки и големи. Видеата, които публикуваме са от най-добрите и реномирани канали в YouTube.

Старателният ни екип поддържа сайтът, а също така и допринасяме за видеата, като пишем субтитри.

➡️ За Enlight.bg

Ако желате да ни подкрепите, можете да го направите в
Patreon  – линк👇

Също така, можете да се присъедините към нашат общност в
Discord – линк👇

Хората. Ние сме тук от скоро. Когато мислим за миналото мислим за древни цивилизации, пирамиди, такива неща. Но това е толкова малка част от историята...

Времето е толкова разтегливо понятие и толкова трудно за обхващане, че може да те заболи главата. Модерните ни знания за нашият произход, колкото и да си мислим, че са точни, все още имат празни петна и ни е трудно да обясним всичко.

Доскоро мислехме, че Шумерските градове Ур и Урук в Месопотамия, които са на около 6000 години са първите селища на нашата цивилизация и докато почнахме да придобиваме знания за тях – открихме Гьобекли Тепе, монолитно селище на 12000 години (линкът за статията в Уикипедия е долу и препоръчваме да я прочетете)

И въпреки това ние сме тук съвсем от скоро, но сме успели да преобразим планетата до неузнаваемост.

Искаме да знаем, наистина го искаме, защо как и кога сме попаднали тук, кога нашите прадеди са почнали да дават наименования на нещата, да смятат… всичко е станало бавно и постепенно, но за вселенските понятия за време е било мигновено.

Kurzgesagt и техните наистина интересни теми, разказни по интересен начин.

Приятно гледане!

Още по темата в Wikipedia:
Kurzgesagt - In a Nutshell

Kurzgesagt - In a Nutshell

Видеа, които обясняват всичко с оптимистичен нихилизъм, за малки и големи. Малък екип от талантливи дизайнери, който искат да направят науката красива... защото тя е.

Виж всички видеа
още видеа за...