Гледайте още видеа от следните колекции:

Последно

Enlight.bg е сайт-колекция от образователни клипове, внимателно подбрани за малки и големи. Видеата, които публикуваме са от най-добрите и реномирани канали в YouTube.

Старателният ни екип поддържа сайтът, а също така и допринасяме за видеата, като пишем субтитри.

➡️ За Enlight.bg

Ако желате да ни подкрепите, можете да го направите в
Patreon  – линк👇

Също така, можете да се присъедините към нашат общност в
Discord – линк👇

И все пак, в Ядрената Енергетика се крие потенциал, който ние още не сме отключили.

Не само, че това е моментно най-доброто ни решение против глобалното затопляне, но и каквото и да ни подсказва интуицията, Ядрената Енергия е спасила милиони животи.

С инвестицията в по-добри технологии, можем най-накрая да направим Ядрената Енергия безопасна и чиста, завинаги. Да, тя е чиста, каквото и да мислим, ядрените отпадъци могат да са токсични и опасни, но в никакъв случай не могат да се сравнят с това, което ТЕЦ (Топлоенергически централи) отделят в атмосферата след изгарянето на изкопаеми горива – въглища, мазут, газ.

А и напредъкът, който тази технология ни е помогнал да постигнем не може да бъде отречен.

Представяме ви и една карта от Wikipedia, която показва състоянието на Ядрената Енергетика по света към 2013 г. (тази графика ще я има и в трите статии от поредицата)

Nuclear power station.svg

Легенда:  Произвеждат от реактори и строят нови АЕЦ  Произвеждат от реактори и планират нови АЕЦ  Нямат АЕЦ, строят нови  Нямат АЕЦ, планират нови   Произвеждат от реактори, няма планове за нови или спиране  Произвеждат от реактори, планира се спирането им  Ядрената енергетика е забранена  Нямат АЕЦ

Приятно гледане!

Част 1/3: Как работи ядрената енергетика?

Част 2/3: 3 Причини защо Ядрената Енергия е Лоша

Част 3/3: 3 Причини защо Ядрената Енергия е Добра (това видео)

Още по темата в Wikipedia:
Kurzgesagt - In a Nutshell

Kurzgesagt - In a Nutshell

Видеа, които обясняват всичко с оптимистичен нихилизъм, за малки и големи. Малък екип от талантливи дизайнери, който искат да направят науката красива... защото тя е.

Виж всички видеа