Гледайте още видеа от следните колекции:

Последно

Enlight.bg е сайт-колекция от образователни клипове, внимателно подбрани за малки и големи. Видеата, които публикуваме са от най-добрите и реномирани канали в YouTube.

Старателният ни екип поддържа сайтът, а също така и допринасяме за видеата, като пишем субтитри.

➡️ За Enlight.bg

Ако желате да ни подкрепите, можете да го направите в
Patreon  – линк👇

Също така, можете да се присъедините към нашат общност в
Discord – линк👇

Разкрит на света през 1964, Шинкансен е първият "Влак Стрела" в света, технологично чудо, вдъхновило създаването на TGV...

60-те години на XX век, следвоенно икономическо чудо… Япония, страната на изгряващото слънце и умопомрачителните технологични постижения.

Съмнявам се, ако днес някой от нас види с очите си Високоскоростен Влак, движещ се със скорости над 200км/ч, да не изпадне в изумление, това би бил спектакъл за сетивата ни. Японците са го направили преди близо 60 години, разпалвайки умовете на инженерите в цял свят за огромният потенциал на железопътния транспорт.

Сам по себе си Шинкансен е един от великите стълбове в развитието на транспорта и е едно от инженерните чудеса, доказателство, че няма предизвикателство, което да не може да бъде преодоляно с иновативно мислене и действие…

…и малко Японски гений.

Приятно гледане!

Още по темата в Wikipedia:
Mustard

Mustard

Mustard е канал, който разглежда любопитни и малко известни теми от света на технологията. Невероятна графична презентация, поднесена с малко хумор и предизвикателни концепции.

Виж всички видеа