Гледайте още видеа от следните колекции:

Последно

Enlight.bg е сайт-колекция от образователни клипове, внимателно подбрани за малки и големи. Видеата, които публикуваме са от най-добрите и реномирани канали в YouTube.

Старателният ни екип поддържа сайтът, а също така и допринасяме за видеата, като пишем субтитри.

➡️ За Enlight.bg

Ако желате да ни подкрепите, можете да го направите в
Patreon  – линк👇

Също така, можете да се присъедините към нашат общност в
Discord – линк👇

Дали технологиите и нашите възможности са почнали да надвишават нашето въображение?

Вчера, 20 Юли, се ознаменуваха 50 годишнината от Кацането на Луната (състояло се на 20.07.1969г.), единственият естествен спътник на планетата Земя (има още някой друг камък, който си обикаля де). Ние решихме да погледнем напред и да ви предоставим това видео в което Kurzgesagt искат да ни помогнат да повярваме в нашите възможности и технологичен напредък.

Ако почнем да степенуваме нашите постижения като вид, не мисля, че е възможно да посочим нещо по-значително. Но когато мечтаеш и постигнеш една мечта, идва ред на следващата.

Луната е огромно тяло в слънчевата система, винаги е създавала мистерия около себе си, науката продължава да се чуди защо неголяма планета като нашата има относително голямо тяло, което е в нейната орбита. И вярвайте ми, луната на нощното небе е толкова уникален феномен, че един ден извънземните биха идвали тук на екскурзия само да я наблюдават и това ще е тяхното Рио Де Жанейро.

Колонизация на Луната, винаги ни се е струвало като фантастика, вече не е… това е една реалност, на която може би в нашите животи може би ще можем да станем свидетели.

Какво можем да извлечем от цялата тази работа, бихте си казали „пари на вятъра“, това определено не е така. Всякакви предизвикателства от подобен род само ни помагат да станем по-добри, научните изледвания и технологичен напредък от подобно начинание не могат да бъдат изчислени, да не говорим, че Луната може да ни служи за база за други мисии – например Марс.

Живеем в онова време в което фантастичните филми от преди 30-40 години се превръщат в реалност… Мечтайте, приятели, няма по-приятно усещане.

Приятно Гледане!

Още по темата в Wikipedia:
Kurzgesagt - In a Nutshell

Kurzgesagt - In a Nutshell

Видеа, които обясняват всичко с оптимистичен нихилизъм, за малки и големи. Малък екип от талантливи дизайнери, който искат да направят науката красива... защото тя е.

Виж всички видеа
още видеа за...