Гледайте още видеа от следните колекции:

Последно

Enlight.bg е сайт-колекция от образователни клипове, внимателно подбрани за малки и големи. Видеата, които публикуваме са от най-добрите и реномирани канали в YouTube.

Старателният ни екип поддържа сайтът, а също така и допринасяме за видеата, като пишем субтитри.

➡️ За Enlight.bg

Ако желате да ни подкрепите, можете да го направите в
Patreon  – линк👇

Също така, можете да се присъедините към нашат общност в
Discord – линк👇

Какво реално се случва, когато се заразим и е добре за нас да правим, ако искаме всичко това да отмине максимално бързо?

От биологична гледна точка коронавирусите се предават от животни на хора и видеото обяснява добре какво се знае досега, и не смятаме да го цитираме тук.

Пандемията с Коронавирус COVID-19 е един от наистина интересните феномени на нашето време, последствията и мерките не са нещо за което някой да е бил подготвен и ако трябва да сме честни може би това е най-големият ни проблем – колко сме подготвени.

Мийте си ръцете редовно, по 20 секунди минимум

Ние сме социални животни, за нас е важно да можем да излизаме, да живеем, дори здрависването е нещо, което в този момент ни е забранено, глобяват се хора, които не спазват дистанция един от друг… Въобще цялото това изживяване е много нетипично за всеки жител на планетата.

Ефектите, които се усещат на глобално ниво като забавянето на икономиката и пренатоварването на здравните системи със сигурност ще се опитат да ни научат на нещо, всичко това, заедно с медийния сензационализъм ни отвеждат до ситуация в която неизвестните променливи преобладават.

За първи път (в нашия живот), толкова много масови събития са отложени или канселирани:

  • Формула 1
  • Олимпиадата в Токио
  • Концерти
  • Футболните шампионати
  • много много други…

Разбиването на нормалният ни бит и доходите на населението говорят за далеч по-дълбоки проблеми, които системата в която живеем има… Дали ще сме толкова смели, че да погледнем в тази насока?

Китайците казват, че всяка криза има две лица – трагедия и възможност. Каквото и да се случи, огромното нарушаване на нашите навици и очаквания вече са факт, дано да се вслушаме в уроците на неволята.

Приятно гледане!

Още по темата в Wikipedia:
Kurzgesagt - In a Nutshell

Kurzgesagt - In a Nutshell

Видеа, които обясняват всичко с оптимистичен нихилизъм, за малки и големи. Малък екип от талантливи дизайнери, който искат да направят науката красива... защото тя е.

Виж всички видеа