Гледайте още видеа от следните колекции:

Последно

Enlight.bg е сайт-колекция от образователни клипове, внимателно подбрани за малки и големи. Видеата, които публикуваме са от най-добрите и реномирани канали в YouTube.

Старателният ни екип поддържа сайтът, а също така и допринасяме за видеата, като пишем субтитри.

➡️ За Enlight.bg

Ако желате да ни подкрепите, можете да го направите в
Patreon  – линк👇

Също така, можете да се присъедините към нашат общност в
Discord – линк👇

Какво е хомеопатията и как работи?

Да, това видео не попада в категория „Наука“, защото хомеопатията не спада към научните методи за лечение и има защо.

Митовете за този алтернативен метод за лечение почват още от времето на Хипократ, но реално са наложени през 19-ти век, откогато почва и… измамата, може би всичко се крие във факта, че наистина, настройката на човек му помага да се пребори с болест (силен дух, силно тяло и обратно). Да, хомео-псевдо ефектът, който се получава може да е удовлетворяващ, но няма нито едно доказателство, че някой е бил излекуван с хомеопатия.

О да и… тези „лекарства“ струват пари, без реално да имат каквото и да е в тях вещество, което да помага за положителен ефект срещу болест, въпреки, че така пише на опаковката.

Неслучайно медицината и научните кръгове са на война с тези нови алтернативни методи за лечение, но ефектът е известен – неизлекувани болести и страдани е индустрия за милиарди. Истината е, че и да има положителен ефект, принципа на който се базира тази медицина наподобява ужасно много и пирамидите… тоест, невъзможна за пренебрегване аларма.

Kurzgesagt, както винаги хвърлят светлина върху такива въпроси и да, може да са малко по-дипломатични от нас по въпроса, но така или иначе говорим за едно и също и сме на едно мнение.

Приятно Гледане!

Да не забравяме, че имаме и поредица за „Имунна Система“, отново на Kurzgesagt – тук

Още по темата в Wikipedia:
Kurzgesagt - In a Nutshell

Kurzgesagt - In a Nutshell

Видеа, които обясняват всичко с оптимистичен нихилизъм, за малки и големи. Малък екип от талантливи дизайнери, който искат да направят науката красива... защото тя е.

Виж всички видеа
още видеа за...