Гледайте още видеа от следните колекции:

Последно

Enlight.bg е сайт-колекция от образователни клипове, внимателно подбрани за малки и големи. Видеата, които публикуваме са от най-добрите и реномирани канали в YouTube.

Старателният ни екип поддържа сайтът, а също така и допринасяме за видеата, като пишем субтитри.

➡️ За Enlight.bg

Ако желате да ни подкрепите, можете да го направите в
Patreon  – линк👇

Също така, можете да се присъедините към нашат общност в
Discord – линк👇

Използвана във всичко от бронирани жилетки до стените на Пентагона, силата на молекулата "пориуреа" идва от нейните дълги вериги, които създава.

Прогресът в химията винаги е бил ръка за ръка с настоящите тенденции в технологиите. Спорен е въпроса дали напредъка в органичната химия не дърпа целия свят или нуждите на света налагат иновации в тази сфера, но едно е сигурно, постиженията на химиците в последните няколко столетия надхвърля всички най-смели мечти.

Полимерите са неразделна част от нашия бит. Ако се огледате ще ги забележите във всичко, например карбоновите нишки, които са в основата на каросериите на спортните коли, самолетите променят начинът по който се изработват компоненти със специално предназначение.

В това наистина забавно видео, Дерек, създателят на Veritasium ни предоставя поглед върху нов полимер, който вече има приложение в индустрията и наистина има удивителни качества.

Приятно гледане!

Още по темата в Wikipedia:
Veritasium

Veritasium

Veritasium (Veritas - истина лат.) Елемент на истината - видеа за наука, образование и всичко, което е интересно за Дерик, създателят на канала.

Виж всички видеа
още видеа за...