Начало » Видеа » Наука » Защо Земята е затвор и как да избягаме?
Ние сме затворници на Земята и плащаме един древен "дълг"... Гравитацията

Ние сме тук, на Земята и да сме честни, други планети освен тези в нашата Слънчева система досега не сме виждали. Да, учените откриват сведения за други планети и това е изключително важно постижение на астрономията, но не сме ги виждали все още и нека да не се отклоняваме.

Силата, която ни държи тук и не ни позволява да напуснем е Гравитацията, за която въпреки напредъка на науката знаем доста малко, но за да я преодолеем и да излезем в орбита е необходимо огромно количество енергия. Енергията, която ракетите ни отделят, за да се преборят с гравитацията е огромна, а разстоянието не е кой знае колко много.

Напускането на гравитационното привличане се дели на Космически скорости в зависимост от какво се отдалечаваш (линкове долу под статията).

Интересно видео на Kurzgesagt с важна за всички нас концептуална информация за това защо напускането на Земята е много по-трудно и сложно начинание отколкото всеки един от нас си мисли.

Още по темата в Wikipedia:
Гледай още видеа от темите:
Kurzgesagt - In a Nutshell

Kurzgesagt - In a Nutshell

Видеа, които обясняват всичко с оптимистичен нихилизъм, за малки и големи. Малък екип от талантливи дизайнери, който искат да направят науката красива... защото тя е.

Виж всички видеа