Гледайте още видеа от следните колекции:

Последно

Enlight.bg е сайт-колекция от образователни клипове, внимателно подбрани за малки и големи. Видеата, които публикуваме са от най-добрите и реномирани канали в YouTube.

Старателният ни екип поддържа сайтът, а също така и допринасяме за видеата, като пишем субтитри.

➡️ За Enlight.bg

Ако желате да ни подкрепите, можете да го направите в
Patreon  – линк👇

Също така, можете да се присъедините към нашат общност в
Discord – линк👇

,,Ако пчелите изчезнат на Земята, хората ще имат още само 4 години живот" - Айнщайн

https://www.youtube.com/watch?v=GqA42M4RtxE

Нашият свят, животът на тази планета е един комплексен феномен и в същото време… доста уязвим. Растенията, които осигуряват храната не са точно на дъното на хранителната верига, но са онази бръмка, която е най-важна за животът на Земята да бъде такъв, какъвто го познаваме днес.

Растенията съществуват и се размножават чрез опрашването (основно), за това в голяма част от агрикултурата се грижат Медоносните Пчели.

Има един проблем, през последните години пчелите изчезват, измирането им САЩ е грубо изчислено да е 40% от 2006-та година насам и тези статистики са плашещи.

Нищо нямаше да е толкова тревожно и трагично, ако реално нашата дейност на Земята нямаше нищо общо с това явление, тогава всичко щеше да е просто феномен, който не можем да разберем, но това не е така… Човекът нарушава баланса в природата за много други екосистеми и една от тях е хабитата на Пчелите, които са причината да има храна за всички.

Тук се и крие най-положителният от всички фактори – ние сме съзнателни същества, дано имаме достатъчно воля да променим нашето поведение и да не разрушим единственият свят, който познаваме.

Не искаме да ви плашим, идеята ни е да ви запознаем със света и винаги обръщаме внимание на важните неща, това е важно, Kurzgesagt предоставят важна информация по един приятен начин, затова…

Приятно гледане!

Още по темата в Wikipedia:
Kurzgesagt - In a Nutshell

Kurzgesagt - In a Nutshell

Видеа, които обясняват всичко с оптимистичен нихилизъм, за малки и големи. Малък екип от талантливи дизайнери, който искат да направят науката красива... защото тя е.

Виж всички видеа