Гледайте още видеа от следните колекции:

Последно

Enlight.bg е сайт-колекция от образователни клипове, внимателно подбрани за малки и големи. Видеата, които публикуваме са от най-добрите и реномирани канали в YouTube.

Старателният ни екип поддържа сайтът, а също така и допринасяме за видеата, като пишем субтитри.

➡️ За Enlight.bg

Ако желате да ни подкрепите, можете да го направите в
Patreon  – линк👇

Също така, можете да се присъедините към нашат общност в
Discord – линк👇

Ние част от симулация ли сме? Реалността е това, което ние възприемаме от вселената, но може ли всичко да бъде симулирано?

Все още няма аргумент и доказателство, че реалността в която живеем е симулация. Всичко е едно предположение, но в него има логика.

Самата причина да мислим за това произлиза от нашият допир с технологията, това което ние почваме да постигаме с нея и наблюдавайки потенциала, развивайки концепциите за модели… Ние почнахме да проумяваме, че има възможности, който на моменти могат да ни плашат. Суперкомпютрите имат потенциала да почнат да бъдат достатъчно мощни да създават сложни симулации и те са в основата на това за което се използват в момента.

Идеята за симулирана реалност датира от хилядолетия, когато хората философски са се съмнявали в реалността. Рене Декарт също изказва хипотеза за това, че сътворението, материята, всичко може да е илюзия.

Да не Ви плашим допълнително, онази радост, която някой близък ще изпита от това, че сме му се обадили да го чуем е истинска, предизвикваме Ви да го направите сега…

Приятно гледане!

Още по темата в Wikipedia:
Kurzgesagt - In a Nutshell

Kurzgesagt - In a Nutshell

Видеа, които обясняват всичко с оптимистичен нихилизъм, за малки и големи. Малък екип от талантливи дизайнери, който искат да направят науката красива... защото тя е.

Виж всички видеа