Гледайте още видеа от следните колекции:

Последно

Enlight.bg е сайт-колекция от образователни клипове, внимателно подбрани за малки и големи. Видеата, които публикуваме са от най-добрите и реномирани канали в YouTube.

Старателният ни екип поддържа сайтът, а също така и допринасяме за видеата, като пишем субтитри.

➡️ За Enlight.bg

Ако желате да ни подкрепите, можете да го направите в
Patreon  – линк👇

Също така, можете да се присъедините към нашат общност в
Discord – линк👇

Вселената е огромна... не може да не гъмжи от живот, но къде са всички?

Интересно е, нали, да си достатъчно осъзнат, че да разбереш, че не може да няма други като теб, но никога да не си разбирал за тях.

Това е нашата истинска история, видимата вселена е 90 милиарда светлинни години в диаметър, с трилиони звезди и планети и нито едно послание от някоя друга цивилизация.

Историята на „Парадокса на Ферми“ започва с един обяд в Лос Аламос, когато Енрико Ферми, физик, участвал в проекта „Манхатън“ и носител на Нобелова Награда за Физика, се спира и пита „Къде са всички?„.

Всички други е имал предвид ученият – цивилизации, толкова голяма вселена, стара и в същото време празна, няма други освен нас. Когато се вземат в предвид всички параметри на проблемът, нещо не излиза, има нещо, което не знаем, нещо, което не разбираме за това какво е вселената в която живеем.

За всичко си има обяснение и последните 50-60 години доста се дискутира, основани са програми като SETI, които търсят друг разумен живот, засега няма доказателства. Учените си блъскат доста главата с този проблем и причините може да са много.

Всичко това може да не ни помогне да намерим друга цивилизация във Вселената, но може да ни помогне също така да разберем колко важен и рядък феномен е животът.

Това видео е част от нашата поредица от 2 части за „Парадокса на Ферми“ от поредица на Kurzgesagt.

Приятно гледане!

Част 1/2: Къде са всички извънземни?  (това видео)

Част 2/2: Къде са всички извънземни? – Решения и идеи

Още по темата в Wikipedia:
Kurzgesagt - In a Nutshell

Kurzgesagt - In a Nutshell

Видеа, които обясняват всичко с оптимистичен нихилизъм, за малки и големи. Малък екип от талантливи дизайнери, който искат да направят науката красива... защото тя е.

Виж всички видеа