Гледайте още видеа от следните колекции:

Последно

Enlight.bg е сайт-колекция от образователни клипове, внимателно подбрани за малки и големи. Видеата, които публикуваме са от най-добрите и реномирани канали в YouTube.

Старателният ни екип поддържа сайтът, а също така и допринасяме за видеата, като пишем субтитри.

➡️ За Enlight.bg

Ако желате да ни подкрепите, можете да го направите в
Patreon  – линк👇

Също така, можете да се присъедините към нашат общност в
Discord – линк👇

В края на своят живот, вселената ще е пълна с Бели Джуджета, последните оазиси на светлината.

В толкова далечното бъдеще, което дори не може да бъде обяснено с нашата идея за време, Белите Джуджета ще са последният източник на светлина, което дава надежда за живот.

Тези трупове на звезди ще продължат да светят още трилиони години, но и те ще изгаснат един ден. Не ги бъркайте с Неутронните Звезди.

Тъй като времето за охлаждане на бялото джудже със състоянието на черно джудже се оценява като по-дълго, отколкото сегашната възраст на Вселената, тази форма, вероятно все още не съществува (Цитат Wikipedia).

Kurzgesagt поглеждат далеч в бъдещето, към времена в които нашето слънце вече няма да го има… нашата галактика също. Но замислете се какъв потенциал ни дава науката, ако можем да гледаме толкова напред и да предполагаме какво би могло да бъде.

Приятно гледане!

Още по темата в Wikipedia:
Kurzgesagt - In a Nutshell

Kurzgesagt - In a Nutshell

Видеа, които обясняват всичко с оптимистичен нихилизъм, за малки и големи. Малък екип от талантливи дизайнери, който искат да направят науката красива... защото тя е.

Виж всички видеа
още видеа за...