Гледайте още видеа от следните колекции:

Последно

Enlight.bg е сайт-колекция от образователни клипове, внимателно подбрани за малки и големи. Видеата, които публикуваме са от най-добрите и реномирани канали в YouTube.

Старателният ни екип поддържа сайтът, а също така и допринасяме за видеата, като пишем субтитри.

➡️ За Enlight.bg

Ако желате да ни подкрепите, можете да го направите в
Patreon  – линк👇

Също така, можете да се присъедините към нашат общност в
Discord – линк👇

Какво би се случило, ако мислите, че Земята е плоска... И после разберете, че не е?

Странно е дори да се съмняваме във формата на Земята, след като я знаем, но информацията се движи с огромна скорост… дори да не е правилна.

Във всяка наука има заблуди, най-често породени от хора, които нямат научна амплоа, или не са разбрали някоя концепция и за най-голямо съжаление понякога и образователната система преподава стара или неточна информация (което е основен проблем, но спокойно, някой ден може би ще имаме експерти в България на високо ниво и ще се взимат адекватни решения… както и да е бел ред).

Не винаги сме прави за каквото и да е, не винаги сме схванали, но когато ни се подаде логична и аргументирана информация, отказът на съгласие може да е признак за ниска култура. Акумулирането на грешни факти в мирогледа на обществото е сериозен културен и социален проблем, нещо с което сме решили да се борим.

Приятно Гледане!

Още по темата в Wikipedia:
MinutePhysics

MinutePhysics

Просто казано: канал за яка физика и друга готина наука. Девиз: Ако не можеш да го обясниш просто, не го разбираш добре (Ръдърфорд за Айнщайн, от Уикипедия)

Виж всички видеа
още видеа за...