Гледайте още видеа от следните колекции:

Последно

Enlight.bg е сайт-колекция от образователни клипове, внимателно подбрани за малки и големи. Видеата, които публикуваме са от най-добрите и реномирани канали в YouTube.

Старателният ни екип поддържа сайтът, а също така и допринасяме за видеата, като пишем субтитри.

➡️ За Enlight.bg

Ако желате да ни подкрепите, можете да го направите в
Patreon  – линк👇

Също така, можете да се присъедините към нашат общност в
Discord – линк👇

Може би най-известната миролюбива битка между САЩ и СССР, в технологично и концептуално ниво през ХХ век.

Понякога се чудим как бихме реагирали, ако оригиналът (на който е знамето на САЩ, разбира се) беше със Съветско знаме.

Ако бяхте жив през 50-те или 60-те години и сте искали да залагате кой пръв ще стъпи на луната САЩ или СССР, със сигурност коефициентите за СССР са били по-ниски. Напредъка в космическите технологии е позволявал да водят американците във всяка надпревара – първият спътник, първият човек в космоса, първата космическа разходка, но Луната е била крайната и най-важна цел.

Въпреки усилията на учените и на цялата индустрия, съветската лунна програма претърпява провал за който се разбира чак при „Гласност“ на Горбачов. Осъзнавайки, че изостават технологично, руските инженери създават уникални решения на много трудни въпроси и преодоляват проблеми, които дотогава са изглеждали невъзможни.

Да, руснаците не пращат човек на луната, противникът им от студената война – САЩ успяват и побеждават в надпреварата за Луната с изключителна брилянтност.

Curious Droid за пореден път с увлекателно видео за една невероятна история от света на космонавтиката.

Приятно гледане!

Още по темата в Wikipedia:
Curious Droid

Curious Droid

Космос, Технологии, Открития. Това е Пол Шилито, който не спира да се интересува от Аеронафтика, космически технологии, роботика, транспортни технологии... помечтайте с него.

Виж всички видеа