Гледайте още видеа от следните колекции:

Последно

Enlight.bg е сайт-колекция от образователни клипове, внимателно подбрани за малки и големи. Видеата, които публикуваме са от най-добрите и реномирани канали в YouTube.

Старателният ни екип поддържа сайтът, а също така и допринасяме за видеата, като пишем субтитри.

➡️ За Enlight.bg

Ако желате да ни подкрепите, можете да го направите в
Patreon  – линк👇

Също така, можете да се присъедините към нашат общност в
Discord – линк👇

Когато кажете думите "Аполо" или "НАСА", повечето хора се сещат за Америка, но успехите в космоса изискват глобални усилия.

Зашеметяващата история за телекомуникации и борбата за живота на 3-ма астронавти по време на авария в открития космос.

Няма спор, че кацанията на луната са най-великите ни успехи като вид, тази година се навършват 50 години от Аполо 11, когато Нийл Армстронг и Бъз Олдрин стъпват на луната. А ракетата Сатурн V е най-мощната, която някога е била изстрелвана, всичко това събрано е един феномен за нашите възможности.

И все пак, успехът е на всички, Аполо 13 е единствената мисия, която се проваля и самата операция, която инженерите от Хюстън осъществяват за установяването на радио връзка е нищо по-малко от феноменално проявление на умения, инженерен подход и кураж.

Приятно гледане!

Още по темата в Wikipedia:
Curious Droid

Curious Droid

Космос, Технологии, Открития. Това е Пол Шилито, който не спира да се интересува от Аеронафтика, космически технологии, роботика, транспортни технологии... помечтайте с него.

Виж всички видеа