Гледайте още видеа от следните колекции:

Последно

Enlight.bg е сайт-колекция от образователни клипове, внимателно подбрани за малки и големи. Видеата, които публикуваме са от най-добрите и реномирани канали в YouTube.

Старателният ни екип поддържа сайтът, а също така и допринасяме за видеата, като пишем субтитри.

➡️ За Enlight.bg

Ако желате да ни подкрепите, можете да го направите в
Patreon  – линк👇

Също така, можете да се присъедините към нашат общност в
Discord – линк👇

Модерният живот би бил невъзможен без пластмаса - но отдавна сме изгубили контрол над изобретението ни. Защо пластмасата се е превърнала в проблем и наясно ли сме с опасността, която създава?

https://www.youtube.com/watch?v=RS7IzU2VJIQ

Да, като телефонът или компютърът на който гледате това видео, така и дрехите ни, колите ни, всичко е пълно с петролни продукти. Пластмасата е част от нашият бит, неизменна… но дали не е почнала дори да става част от нас.

Всички сме наясно вече, че океаните са замърсени до неузнаваемост, Kurzgesagt обръщат внимание на този проблем в това страхотно видео.

Евтина, стерилна и удобна, пластмасата променя живота ни. Но това технологично чудо излиза извън контрол

Да, изправени сме пред трудности, създадени от стремежът ни за удобство, но все пак, нека да сме наясно какво правим и накъде отиваме. Със знанието за проблемът идва инициативата за неговото решаване.

Приятно гледане!

Kurzgesagt - In a Nutshell

Kurzgesagt - In a Nutshell

Видеа, които обясняват всичко с оптимистичен нихилизъм, за малки и големи. Малък екип от талантливи дизайнери, който искат да направят науката красива... защото тя е.

Виж всички видеа