Гледайте още видеа от следните колекции:

Последно

Enlight.bg е сайт-колекция от образователни клипове, внимателно подбрани за малки и големи. Видеата, които публикуваме са от най-добрите и реномирани канали в YouTube.

Старателният ни екип поддържа сайтът, а също така и допринасяме за видеата, като пишем субтитри.

➡️ За Enlight.bg

Ако желате да ни подкрепите, можете да го направите в
Patreon  – линк👇

Също така, можете да се присъедините към нашат общност в
Discord – линк👇

За нещо, което изглежда при всички положения предстои. От гледната точка на науката нещата винаги са по-приятни и интересни.

Автомобили, които се карат сами, без участие на човешка ръка, ние само посочваме посоката, тя ни кара, няма грешки, няма проблеми. Безброй произведения от научната фантастика визират такова бъдеще за нас.

Все говорим за потенциалните предизвикателства, които могат да бъдат в центъра на ситуациите, свързани с автономните автомобили, а не за това в какво самите ние не сме много добри. Глобално жертвите на пъря са десетки хиляди, много от които биха могли да бъдат предотвратени от автономните коли, камиони, автобуси.

Въпросът е каква етична рамка трябва да програмираме в автономните автомобили

Исках (Veritasium) да направя кратко видео за автономните коли от изсвестно време, но все нямах време. Самокаращите се технологични решения биха вече спасили много животи, ако се използваха повече.

Приятно гледане!

Veritasium

Veritasium

Veritasium (Veritas - истина лат.) Елемент на истината - видеа за наука, образование и всичко, което е интересно за Дерик, създателят на канала.

Виж всички видеа